0033 (0)553305567
reserveringen@manoirvaillant.nl
Capelou, 24170 Belvès

Route beschrijving

 • Per auto +

  Vanuit midden-Nederland via Antwerpen, Gent, Lille, Parijs, Orléans, via de A71naar Vierzon, Chateauroux (A20), Limoges.

  Van Lille tot noordkant van Parijs en zuidkant van Parijs tot Vierzon péage (tolwegen). Bij Parijs zijn er verschillende mogelijkheden naar het zuiden. Via de Boulevard Périphérique (veel kans op files) Paris Est, Paris Centre, Lyon, Bordeaux volgen of via La Francilienne (A104) een langere route maar met aanzienlijk minder kans op files.

  Indien u op uw gemak naar het zuiden wenst te reizen of geen tol wilt betalen is de oude N20, ten zuiden van Parijs, die u door vele mooie plaatsen leidt, een prima alternatief.

  Vanaf Limoges vervolgt u de A20 naar Brive, bij Souillac verlaat u de A20. U rijdt richting Sarlat en daarna volgt u Belves. In Belves rijdt u richting Capelou.

  Ter indicatie van de afstand naar de Dordogne bedraagt de route van Utrecht naar Sarlat 1050 km.

  Op de snelwegen geldt een maximumsnelheid van 130 km, autowegen 110 km, doorgaande wegen buiten de bebouwde kom 90 km en in de plaatsen 50 km. Ook in Frankrijk wordt streng gecontroleerd op snelheid. Via radar of trajectcontrole op de autoroutes.

  Of kijk op een routeplanner bijv: http://www.mappy.com

 • Per trein +

  Per TGV (hogesnelheidstrein) van Lille naar Bordeaux (5 uur). In Angoulême stopt de TGV waar vandaan een busverbinding is met o.a. Périgueux en Brantôme, of naar Bordeaux van waar u de trein neemt naar Bergerac-Sarlat of Périgueux-Brive.

  Met de trein (Thalys) vanuit Nederland naar Gare du Nord in Parijs, waar u van station moet wisselen naar Gare d’Austerlitz of Gare Montparnasse (TGV richting Bordeaux).

  Vanaf Gare d’Austerlitz vertrekken de treinen naar het zuiden richting Toulouse. Vanaf Brive en Souillac zijn busverbindingen naar Sarlat.

  Houdt u er rekening mee dat vele lokale busverbindingen uitsluitend ’s morgens en ’s avonds rijden en niet in het weekend.

  Ook als u niet met de auto wilt afreizen is deze trein een prima manier om naar het zuiden te reizen (in Parijs hoeft u niet van station te wisselen). Reserveer tijdig.

  Kijk voor een actueel overzicht en reserveringen op:

 • Per vliegtuig +

  Rechtstreekse vluchten zijn gedurende een deel van het jaar mogelijk vanaf Amsterdam naar Bergerac. Dit is 50 kilometer van Capelou/Belvès. Buiten deze periodes kunt u vliegen via Parijs of met een van de Engelse prijsvechters op Bordeaux, Périgueux, Bergerac of Toulouse. Vanuit Nederland kunt u ook rechtstreeks op Bordeaux vliegen.

  Desgewenst kunnen we u uiteraard van het vliegveld ophalen.

  voor exacte vlucht informatie verzoeken wij u contact op te nemen met de desbetreffende luchtvaartmaatschappijen.