0033 (0)553305567
reserveringen@manoirvaillant.nl
Capelou, 24170 Belvès

Aktieve vakantiesWaterplezier in de Dordogne

Overal in de Dordogne stroomt water. Heuveltjes en bronnen doen het water in de juiste snelheid stromen: u kunt er heerlijk mee spelen! Stroomt het op sommige plaatsen te hard – een kilometer verderop stroomt het dan weer op de juiste snelheid.


Zwemmen in de Dordogne

De Dordogne is een regenrivier en in de zomer is het heerlijk om er in te zwemmen, het water is er niet ijskoud.Op veel plekken zijn kleine vrije strandjes en graslandjes aan de rivier waar het goed toeven is. Op veel plaatsen is het niet verschrikkelijk diep en kun je midden in de rivier staan. Neem je picknicmand mee en je hebt een heerlijke dag aan het water.

Zwemmen kan ook bij het strand van Le Coux (dorp inrijden en bordje "plage" volgen) en ook bij het plan d'Eau van Caduin. Ook daar een lekker strandje aan het water.


Kayak & kano

Langs de wat grotere rivieren zoals de Dordogne, de Vezere, de Isle vindt u een ruim aanbod van kano- en kajakverhuurbedrijfjes: meestal net even buiten de dorpsgrenzen. De deal is heel eenvoudig: u komt, betaalt en men brengt u met kano en tonnetje voor de spullen die niet nat mogen worden een paar kilometer stroomopwaarts. Een paar uur later stapt u weer uit de kano, levert de spullen in en u hebt een mooie dag gehad. Hoe lang u over de tocht doet, moet u zelf weten – dus onderweg uitstappen en picknicken is geen probleem: men rekent de afstand, nooit de tijd. Een enkel bedrijf heeft ook meerdaagse trajecten in de aanbieding: men brengt u dan een heel stuk verder stroomopwaarts en geeft u, behalve de boot, ook kampeerspullen mee.


Golfbanen in de Dordogne

Helemaal wereldvreemd zijn ze niet in de Dordogne. Zo heeft men in de afgelopen jaren ook geconstateerd dat de sport Golf in populariteit toeneemt. En het landschap leent zich her en der voor een mooi terreintje. Vandaar dat u uw clubs mee kunt nemen naar de Dordogne en her en der een balletje kunt slaan.

Hier vindt u de lijst met terreinen

 • St Genies – Swin de la Peyriere, 18 holes (variatie van Golf)
 • Vitrac – Golf de Rochebois, 9 holes
 • Siorac en Périgord – l’Olivarie Golf Club, 18 holes
 • Siorac en Périgord – Golf de la Forge, 9 holes
 • Marsac l’isle – Golf de Périgueux, 18 holes
 • Mouleydier – Château des Merles, 9 holes
 • Monestier – Chateau de Vigier, 18 holes
 • Souillac Country Club – Souillac 18 holes
 • Domaine de Marterie – St Felix de Reilhac – 18 holes

Speciaal voor kinderen

Naast het heerlijke waterplezier, de imposante grotten en de kastelen waar de kinderen zich even ridder of jonkvrouw wanen hebben we nog een paar aanraders:

 • In het Préhistoric Parc bij Tursac wordt het leven van de Cro-Magnon-mens uitgebeeld.
 • In het openluchtmuseum Le Village du Bournat in Le Buque kun je een goed beeld krijgen van een Perigord dorp uit het verleden.
 • Kinderspeelpark Jacquou Parc ligt ten noorden van Le Buque.
 • Bij Carsac Aillac ligt Park Acrobatique, waar je kan klimmen tussen de bomen en kunt zweven boven het water.

Aquarium Perigord Noir

Dit aquarium bestaat al 27 jaar en is het grootste zoetwateraquarium in Europa. Op 4000m2 ontdek je 66 bassins met meer dan 3 miljoen liter water. Daarin zwemmen 6000 vissen. Van karpers, tot meervallen en de indrukwekkende steur uit de rivierdelta's. Als je dit hebt gezien hebben de zoetwatervissen geen geheimen meer voor je.

In 2004 is er een krokodillenpark bijgekomen. Daarin kun je 7 verschillende leefgebieden en de krokodillen die daar leven zien.


Wandelen in Le Pays de Belvès.

Te voet, te paard of op de crossfiets. 102 kilometer uitgezette en gemarkeerde routes, langs rivieren, kastelen, walnotenboomgaarden. Bij toeval aanlopen tegen verschillende soorten wilde orchideeen, wilde lavendel. Tussen de verschillende dorpen met hun witte gesteenten, romaanse kerkjes en de vele lavoirs.

Het buro voor Tourisme in Belvès geeft een folder uit : Promenades et randonnees autour de Belvès. 18 rondwandelingen (boucles) van verschillende lengte, lopend van 4 tot 16,5 km. Maar u kunt ook aansluiting zoeken bij de grande randonnee en u kunt ook het "sentier d'interpretation du camp de Cesar" volgen en op de borden het verhaal van Cesar volgen. Een paar goede schoenen, en vergeet een flesje water niet als het warm is. Het is nooit druk op de wandelpaden,en in de meeste gevallen is er tijdens de wandeling ook geen eten of drinken te koop. Maar bent u in een dorpje dan is er altijd wel een cafe met een terrasje open.